Skip to the content

Derfor skal du gå i musikskolen

Sønderborg Musikskole er et kommunalt tilbud, der skal sikre at alle børn mellem 0-25 år har mulighed for at dyrke musik, sang, dans, teater og billedkunst på lige præcis det plan, de har lyst til. 

Som elev går man typisk til spil/dans/teater en gang om ugen, enten på et hold eller til soloundervisning. Hvis man går til soloundervisning, får man også tilbudt plads på et sammenspilshold. Vores skoleår går fra august til juni. 

Musik og fællesskab er sundt for sjælen

Musik kan gøre os glade, den kan få os til at gyse, den kan vække minder, den kan få os til at danse, den kan få os til at smile. Og den kan faktisk også stimere vores intelligens! 

Musik er idræt for hjernen

Vidste du, at elever, der spiller et instrument, klarer sig bedre i skolen? Det skyldes bl.a. at musikundervisning øger evnen til koncentration og opmærksomhed. Musikundervisning udvider arbejdshukommelsen, så læseevnen styrkes og selv matematikken bliver lettere at fange. 

Her kan du læse en nyhed om et kæmpe forskningsprojekt, der dokumenterer at elever, der spiller et instrument, klarer sig markant bedre i sprog og matematik - faktisk et helt års skolegang bedre.

I denne TED-Ed-video kan du på under fem minutter se, hvordan lige nøjagtig det at spille musik skaber et festfyrværkeri af hjerneaktivitet.

Musik er et sprog uden grænser

Musikkens kender ingen grænser. Selvom musikken lyder forskellige i forskellige lande, så er "sproget" det samme. Og når man spiller sammen, er det ligegyldigt om man er høj eller lav, ung eller gammel, dreng eller pige. Forskningen viser, at musikundervisning fremmer empati! 

Musik er først og fremmest spilleglæde

Alle ved hvad musik gør ved os. Tænk så at være den, der med sit instrument kan sprede glæde, gys, minder, danselyst eller smil på læben. Giv dit barn mulighed for at dyrke musik og giv det en gave for livet. 

Tilbud lige nu: 5 prøvegange for 250 kr.

Tilmeld dig her

Har du lyst til at synge, danse, lave kunst eller spille et instrument? Få en gratis prøvegang eller vælg 5 gange for 250 kr. Tilmeld dig og så kontakter vi dig, så snart der er plads!